subota, 8. listopada 2016.

BOGATA ČOKOLADNA TORTA

Princ Regent torta
Bogata čokoladna torta, sa finim čokoladnim kremom između sedam mekanih biskvitnih korica. Omiljena poslastica bavarskog princa Regenta, pa stoga i ima sedam korica koje simbolizuju 7

Sastojci 
za kore:
8 jaja / razdvojenih
250 g šećera u prahu
200 g brašna
za krem:
1/2 l punomasnog mleka
3 žumanaca
50 g skroba
100 g šećera
1 štapić bourbon vanilije
30 g kakaa
150 g gorke čokolade
100 g šećera u prahu
300 g omekšalog maslaca
za glazuru:
150 g crne čokolade (couverture)
20 g kokosove masti

Priprema
1.
Ulupati belanca sa šećerom u prahu u čvrst sneg. Umešati razmućena žumanca, zatim pažljivo umešati brašno. Na 7 listova papira izcrtati krug vel. 26 cm.
2.
Na svaki raspodeliti podjednako tetsa, razmazati ravnomerno, i peći jedan po jedan (ili 2 u zavisnosti od veličine pećnice) na 200*C, oko 8 min., tj dok ne dobiju zlatno zutu boju. Na svaki pečeni list staviti obruč 26 cm kako bi odstranili moguće, neravne ivice. Tako jednake i pripremljene kore pustiti da se ohlade.
3.
Za krem razmutiti žumanca sa šećerom i skrobom. Zavreti mleko i kakao sa rasečenom vanilom. Procediti i odstranini vanilu.
Mešavinu od žumanaca staviti na vatru, i odmah naliti vrelom mešavinom od mleka i kakaa, neprstano mešajući, zakuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, i umešati rastopljenu čokoladu. Nakon toga krem provući jednom kroz cedilo da bi se razbile moguće grudvice. Povremeno mešajući ohladiti krem na sobnoj temperaturi.
4.
Naseckati omekšali maslac (sobne temperature) i penasto ga ulupati sa šećerom u prahu. Mešajući dodavati malo po malo čokoladnog krema.
Vodite računa da krem i maslac budu približno iste temperature, u suprotnom će se masnoća razdvojiti.
5.
Na svaku koru rasporediti podjednako kreme, razmazati, pa ih poređati jednu na drugu. Kremom na zadnjoj kori premazati površinu i obod torte. Ostaviti da se hladi oko 3 sata.
6.
Rastopiti čokoladu sa kokosovim maslom, i preliti tortu sa svih strana. Ukrasiti kremom ili čokoladnim ornamentima.

Related Posts:

  • TETOVSKE BUHTLERecept sam dobila od jedne drage osobe-tetke Marice, poreklom iz Tetova, grad u Makedoniji. Ona je uvek pravila kjae-naziv peciva je meni bio cudan i zanimljiv a njeni kjai uvek savrseni i izgledom i ukusom. Delim ovaj jednos… Read More
  • FRANCUSKI PEČENI KROMPIR SA PRELJEVOMOvo je starinski francuski recept za salatu od pecenog krumpira .Jako je fino i jednostavno.Recept jeSastojci Pecenje:750g mladog krumpira2 žlice maslinovog uljasol,paparPreljev:1 češanj češnjaka70 ml maslinovog ulja2žli… Read More
  • SARSKI PLESKAVCITradicionalni makedonski recept za sarsku pljeskavicu.Sastojci300 gr. mljevenog mesa50 gr. brasna1 veca glavica crni luk2 zlicice solpola slicice biber3 zlice hladne vode100 gr. kaskavala tipa edemerpola zicice cenf1 zlicica … Read More
  • TRI LEĆE...ODLIČAN KOLAČ ZA KOJE VAM NE TREBA NEKO UMIJEĆEOdlican recept za savrsen Trilece..SastojciZA PANDISPAN6 jaja100 gr secera200 gr brasnapola peciva1 vanilin secerZA PRELIV PANDISPANA400 ml slatke pavlake300 ml condenziranoga mleka800 ml obicnoga mlekaZA PREMAZIVANJE300 gr k… Read More
  • ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMASezona visanja u jeku i pravim ga vec treci put. Obozavam ovaj recept jer ne razmisljam da li ce visnje ostati na povrsini ili ce se spustiti na dno. Prosto uvek se same ravnomerno rasporede. Obavezno koristim samo sveze visn… Read More

0 komentari:

Objavi komentar