srijeda, 5. listopada 2016.
Home »
» ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA
Sezona visanja u jeku i pravim ga vec treci put. Obozavam ovaj recept jer ne razmisljam da li ce visnje ostati na povrsini ili ce se spustiti na dno. Prosto uvek se same ravnomerno rasporede. Obavezno koristim samo sveze visnje i pravim ga sada kada je drvo ispred kuce puno i zrelo. Svaka visnja je puna soka. Plus dodatak, merice su na onu starinsku najmanju soljicu. Izaberite najmanju soljicu koju imate od bake i uzivajte u sezonskom kolacu koji je za mene jedan od najlepsih uzina koje pripremim svom detetu. Prijatno!
Sastojci
3kom jaja
5 soljica secera
2 soljice mleka
3 soljice ulja
1 kesica vanil secera
1/2 kesice praska za pecivo
6 soljica ostrog brasna tip 500
oko 500gr ociscenih visanja
Priprema
1.
Ja prvo ukljucim rernu, jer taman dok umutim kolac, rerna je vec ugrejana. Okruglu emajliranu tepsiju nauljim i pospem ostrim brasnom i ostavim sa strane.
2.
Jaja polupati i odvojiti belanca od zumanca. Belanca umutiti u sam, pa dodati secer. Nastaviti sa mucenjem. Mutiti oko dva minuta pa dodati zumanca. Mutiti kratko, pa dodati vanilu, mleko i ulje i nastaviti sa mucenjem. Dodati basno pomesano sa praskom ya pecivo i sve mutiti jos oko dva minuta, kako bi se secer dobro otopio.
3.
Smesu izruciti u pripremljen pleh i staviti preko blago procedjene visnje. Meni ceo kolac bude prekriven. |Ne vidi se nigde testo. Staviti kolac u zagrejanu rernu na 200C i peci 10min, potom smanjiti temperaturu rerne na 175C i peci jos 20ak minuta.
4.
Kolac izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Iseci na kocke i posuti secerom u prahu. Prijatno!!!
Related Posts:
Pripremite BOSANSKU HALVU za samo 20 minuta uz ovaj jednostavan recept! Sastojci – 100 gr. maslaca ili margarina – 100 gr. brašna – 100 gr. šećera 200 ml. vode – 1 vanilin šećer – orasi ili kokos za dekoraciju Priprema: Rastopiti 100 gr. maslaca, te kada se potpuno istopi dodati 100 gr. brašn… Read More
PREDIVAN KRUH JEDNOSTAVAN RECEPT....SAMO SE DRŽITE UPUTA Sastojci 700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka 55o ml mlake vode 1 zlicica secera 2 zlicice soli 10 gr suvog kvasca ( ili oko 40 g svezeg ) Koristili smo Bijelo brašno glatko (TIP 550) Priprema 1. U 100 ml mlake vode um… Read More
UKUSAN RUČAK ZA DOBRA DVA DANA…ZAPOSLENIM DOMAĆICAMA OD VELKE KORISTI Sastojci: 3 kašike ulja 2 manje glavice crnog luka 3 čena belog luka 200 gr prezle (hlebnih mrvica) 5 dcl mleka 150 gr trapista 2 kašike sveže naseckanog celerovog ili peršunovog lista 2 kašikice italijanskog začina (recep… Read More
IZNENADITE SVOJ UKUĆANE OVIM DIVNIM RUČKOM: ZAPEČENA PUNJENA PILEĆA PRSA Potrebno: file pilećih prsa (količina proizvoljna) Za punjenje: kulen (onoliko kriškica koliko je odrezaka), sir u listićima 1 luk 1 dl bijelog vina 5 žlica kiselog vrhnja 4 dl vode vegeta, sol, papar 2 žličice gustina 10 … Read More
NIKAD BOLJE NISAM PROBALA TOPE SE U USTIMA...SIROMAŠKICE Sastojci potrebno: 300ml ulja 150ml vruce vode 1 prasak za pecivo cca 500g brasna za valjanje: cca 200g secera u prahu 1 vanilin secer Priprema 1. Ukljucite rernu na 200 stepeni. 2. Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak z… Read More
0 komentari:
Objavi komentar