četvrtak, 24. studenoga 2016.

OBOŽAVAM TJESTENINU, A MOJI UKUĆANI NAJVIŠE VOLE BAŠ OVAJ RECEPT


Sastojci
350 g tjestenine, školjke, svrdla
250 g kuhane šunke
800-850 ml vode
200 g vrhnja za kuhanje
2 pune žlice škrobnog brašna (gustina)
1 puna žlica koncentrirane rajčice
1 žličica mljevene crvene slatke paprike
1 žličica dalmatinskog začinskog bilja
3 žličice vegete
1 žličica soli
1 lovorov list
sol, biber po potrebi
prstohvat muškatnog oraščića
150 g sira goude

Priprema
1.
Nekuhanu tjesteninu stavite u protvu. Narežite šunku na kockice i pospite po tjestenini. Najbolje su mi školjke tjestenina, negdje piše na njima gnocchi.
2.
U posudi izmješajte vodu, vrhnje za kuhanje i sve ostale satojke osim sira. Prelijte po tjestenini sa šunkom, smjesa mora skroz prekriti svrdla kako bi se skuhala, pa naribajte sir.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180-200°C oko 40 minuta. Probajte da li je tjestenina kuhana ako nije pecite još 5-10 minuta.
3.
Drugi način je da u loncu dobro promiješate: vodu, vrhnje sa svim začinima, dodate nekuhanu tjesteninu i kada zakipi kuhajte 1-2 minute uz miješanje. Izlijete smjesu u lim, pospete šunkom i sirom i staviti peći. Vrijeme pečenja će se skratiti na oko 30 minuta, sve zavisi koju tjesteninu koristite.
Posluživanje
Izvadite iz pećnice i ostavite da odleži jedno 10 minuta. Poslužite uz zelenu salatu ili po želji. Možete umjesto dalmatinskih začina dodati začine koje volite ili samo peršin.

0 komentari:

Objavi komentar