četvrtak, 3. studenoga 2016.

KROMPIR ČORBA...Jednostavna i mnogo fina corbica


Sastojci
50 ml ulja
1 crni luk (90 g)
60 g pasiranih rajcica
1 mrkva (70 g)
1 kg krompira
60 g gersle
1l + 3 dl vrele vode
Vegeta,Persun,ruzmarin,biber

Priprema
1.
Prije nego pocnete i odicite spremati ovu corbu gerslu potopiti u vreloj vodi preko noci da odstoji.
U vecoj posudi zagrijati ulje te proprziti sitno sjeckani crni luk.
Dodati mu mrkvu,pasirane rajcice,dinstati minutu-dvije.
2.
 Sad dodati krompirice (sjecene na kocke)zaciniti odmah sa Vegetom po ukusu,paprikom i dobro uprziti,cjelo vrjeme mjesajuci.
Gerslu dodati sad,naliti pripremljenom vodom (koju ste prethodno stavili da prokljuca),i dobro izmjesati,zaciniti jos po potrebi.
3.
Kuhati corbu na umerenoj temeraturi,po potrebi dodavati tekucinu,i zaciniti pred sami kraj sa ruzmarinom i biberom.
Ko voli moze dodati pred sami kraj 100 ml vrhnja za kuhanje.

0 komentari:

Objavi komentar